Informasjon hest/hund


Velkommen!

Mitt navn er Kristin Haug Eriksen, og jeg  jobber som hesteterapeut. I tillegg tilbyr jeg massasjebehandling og laserbehandling av hund. 

Jeg er sertifisert hestemassør, rehabiliteringsterapeut på hest og laserterapeut fra NHT, og har i tillegg etterutdannelse i mobilisering og justering av ledd på hest fra samme skole. Har fullført et årsstudium i akupunktur på hest og hund hos International College of Equine and Canine therapies, men praktiserer ikke akupunktur.
Jeg tilbyr blant annet klassisk massasje, triggerpunktsbehandling,  justering av ledd, bindevevemobilisering, stretching, rehabilitering og laserbehandling.
Jeg tilbyr laserbehandling til alle typer dyr, så ikke nøl med å ta kontakt om du er interessert!

Arbeider stort sett i Hønefossområdet, men ved flere interesserte i samme område drar jeg lenger. Har blant annet faste ruter til Hadeland og Toten.

Som hesteterapeut har jeg noen regler som jeg håper alle vil følge når dere bestiller behandling til hesten deres. De få tingene nevnt under vil sørge for at hesten får størst mulig utbytte av behandlingen.

I forkant av behandling:

– Sørg for at hesten har tørr og ren pels
– Ikke tren rett i forkant av behandlingen
– Det bør helst ha gått en time siden siste foring(kraftfor)
– Om hesten er drektig, går på medisiner eller er syk skal den IKKE behandles. Om hesten er sprøytet er det lurt å vente 2 uker før behandling.
– Om hesten ikke er vant til behandling bør den ikke behandles de siste dagene før en konkurranse

I etterkant av behandling
– Om jeg ikke gir beskjed om noe annet, er det veldig fint om du trener hesten lett innen 30 minutter etter behandlingen. Om jeg har justert ledd vil jeg gi beskjed om når hesten kan trenes igjen, stort sett trenger den fri samme dag og dagen etter.
-Gi beskjed til meg om eventuelle forandringer du merker på hestens bevegelser eller adferd ved neste behandling.

Hvor lang tid tar en behandling?
Førstegangsbehandling tar ca. 90 min, mens påfølgende behandlinger tar ca. 45-70 min.

Hvor ofte bør hesten behandles?
Hvor ofte hesten bør behandles kommer an på om det er et problem som skal behandles, eller om det kun er vedlikehold. Det er vanskelig å si hvor mange behandlinger akkurat din hest trenger for å bli bedre, alt fra 3-6 behandlinger er vanlig. Om det er et problem som skal behandles starter man gjerne med relativt hyppige behandlinger i en periode for så å gradvis øke intervallen mellom behandlingene.  Dette kommer an på hvor store eller små problemene er.
For å vedlikeholde holder det med hver 1-3 mnd, men dette er også individuelt.

Avbestilling av time
Avbestilling må skje minimum 24t før avtalt time. Om du avbestiller senere, eller ikke møter opp til timen vil den bli fakturert i sin helhet.

Bare å ta kontakt om du har noen spørsmål, eller om du vil bestille time.